Нова Зеландия: Ще останем затворени за чужденци

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн е заявила, че нейната страна ще остане затворена за света още дълго време, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

Министър-председателят в Уелингън във видеоконферентна връзка със своя колега от Австралия Скот Морисън е обсъдила създаване на зона на свободно пътуване между двете страни, намиращи се в югоизточната част на Тихия океан.

"Въпреки че вероятно ще възобновим връзките между нашите две държави, Нова Зеландия ще остане затворена за хора от други страни още дълго време", е посочила Ардърн пред журналисти след разговора с Морисън.

Двете държави са затворили границите си заради световната пандемия от Covid-19 и наложили строги ограничения за предотвратяването на разпространението на болестта.

Нова Зеландия не регистрира нито един нов случай на COVID-19

По данни към този момент в Австралия е имало над 6000 заразени с Covid-19 хора. Смъртните случаи и оздравелите пациенти (общо) са били съответно 97 и 6040.

В Нова Зеландия ситуацията със заразата е била следната. Заразени (общо) 1489, починали – 21, а преборилите инфекцията  - 1332.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Океания

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет