Австралия иска международно разследване на пандемията от коронавируса

  • 22 април 2020 15:28

  • 2347
  • 1
Австралия иска международно разследване на пандемията от коронавируса
© Pixabay

Австралийският премиер Скот Морисън се опитва да си осигури подкрепа за международно разследване на пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Морисън е обсъдил въпроса по телефона с президентите на САЩ и Франция, Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, и с германската канцлерка Ангела Меркел, съобщиха днес от неговата канцелария.

Инициативата на Австралия за независимо разследване на произхода на новия вирус и причините за неговото разпространение, както и за отговора на Световната здравна организация (СЗО), й навлече остри критики от страна на Китай, отбелязва Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

СЗО: COVID-19 е 10 пъти по-смъртоносен от грипа H1N1

Китай съобщи на 31 декември за първи път за вируса на СЗО, а тя обяви глобално извънредно положение на 30 януари. Според критиците и двата пъти е било действано със закъснение и това е спомогнало за разпространението на коронавируса.
Според оценки на Ройтерс с вируса са се заразили около 2,3 милиона души, близо 160 000 от които са починали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
TRUMP

2020.04.22 | 16:12

1
а така усетиха се че нещо има фалш . и ако се окаже че има измама какво става. и така ще стане като в ирак, има оръжия после няма . е сори ама бутнахме и либия така да го набутаме на европейските гейове.ахаххаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини