Военен кораб евакуира хиляди от крайбрежен град в Австралия

  • 02 януари 2020 06:45

  • 671
  • 2
Военен кораб евакуира хиляди от крайбрежен град в Австралия
© Pixabay

Кораб от австралийския боен флот пристигна днес в крайбрежния град Малакута, щата Виктория, за да евакуира хиляди жители и гости на града, който е блокиран от пожари, предаде ДПА. На борда на кораба има храна, вода и медикаменти. Той може да евакуира до хиляда човека за един курс, казаха от австралийското министерство на отбраната.

В градчето, на около 500 км източно от Мелбърн, пребивават четири хиляди човека, които заради наближаващите пламъци от вторник са потърсили спасение на морския бряг. Малакута има населени около хиляда човека, но то е популярна ваканционна дестинация през лятото.

Австралия се мобилизира за спасяването на хиляди души, блокирани от пожари

По-рано днес противопожарните служби в щатите Виктория и Нов Южен Уелс приканиха туристите и всички приходящи да напуснат зоните с пожари заради очакваните високи температури в края на седмицата, които могат да придадат допълнителна мощ на огнената стихия.

Австралийската метеорологична служба обяви, че замърсяването на въздуха в столицата Канбера е двайсет пъти над нивото на безопасност за здравето на хората и че заради дима от пожарите понастоящем това е най-замърсеният град в света. Горските пожари бушуват в югоизточните части на Австралия от октомври. Огънят е опустошил над 5,36 милиона хектара и е унищожил над 1400 жилища. Смъртните случаи са 14, припомни ДПА.

Пожари блокираха много хора по плажовете на Австралия

Последвайте канала на

БТА
671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.02 | 07:33

2

Круме засрамисе
Няма нужда да го казваш ,ние го знаем.

Крум Усаински-Крупник

2020.01.02 | 06:53

1

Аз съм модераторски педал-ТРОЛ.Обичам да лижа задници и да лапам меки пишки.Любимата ми е на циганина Сорош,защото той ми плаща най добре.За една пица и 15 лева ,правя всичко това.Айде чао от мен цървули и ако някой иска да ме праска отзад да пише на редактора.

Добави коментар

Водещи новини