Жена рискува живота си, за да спаси коала от огъня в Австралия

  • 19 ноември 2019 16:33

  • 711
  • 2
© Getty Images

Жена рискува живота си, за да спаси коала от огнената стихия в Австралия. Животното е забелязано да пресича сред пламъците в близост до Лонг Флейт в Нов Южен Уелс, предаде БТВ.

Изплашеното животно е получило сериозни изгаряния, докато търси дома си сред пламъците. 

Местната жителка Тони тръгва след животното, успява да го хване насред пламъците и го завива в своята тениска. След като се отдалечават на безопасно разстояние от огъня, жената полива коалата с вода.

Семейство приюти 24 коали, оцелели от пожарите в Австралия

Популацията на коалите е една от най-засегнатите от горските пожари в Австралия. Над 350 са жертвите на огъня. Затова е предприета стъпка и е обучено куче, което намира и спасява както коали, така и други по-малки бозайници в Австралия.

Коалите обитават основно евкалиптови гори, а продължителността на живота им е около 20 години, лениви са и спят по 18 часа на ден.

Австралия е предразположена към бурни пожари в сухото си горещо лято, но жестоките пламъци се разпалиха по-рано тази година заради дългата суша и високи температури.

Досега са отнели най-малко четири живота, изгорили около 2,5 милиона декара земеделски земи и храсти и са унищожили повече от 300 домове.

Novini.bg
711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Но:

2019.11.22 | 10:31

2

После ша излези бай Ставри от съседния блок да ги изтрови.

Така се прави..

2019.11.19 | 17:47

1

РЕСПЕКТ!

Добави коментар

Водещи новини