Експерт: Терористът от Крайстчърч не е вълк единак

  • 18 март 2019 07:36

  • 911
  • 2
Експерт: Терористът от Крайстчърч не е вълк единак
© Кадър - БТВ

Стрелецът от Крайстчърч се е интересувал от българската история, защото тя е много важна за периода, когато християните са водили борба с Османската империя.

Това каза пред камерата на БТВ експертът по антитероризъм Христо Смоленов, който коментира терористичната атака в Нова Зеландия. "В този човек явно има някаква фиксация. За мен лично не трябва да се поставя фокус само върху извършителя, а трябва да направим крачка напред. Неколкократно съм заявявал, че трябва да очакваме стратегическа провокация. Ето, сега тази провокация се случи. Може този човек да е бил манипулиран от някакви наддържавни сили. Аз не мисля, че той е бил вълк единак. Според мен има опити за християнска радикализация, която да отговори на ислямската радикализация. Провокацията на този човек е стратегическа. Тя е добре осмислена. Когато е обикалял в България, той не е имал терористични проявления. Факт е, че той е бил в България, когато ние ясно заявихме, че Западните Балкани трябва да станат част от ЕС. Явно надпартийните сили, които според мен подкрепят този човек, не искат това да се случва и в този регион да има мир. Всички видяхме в събота как реагира Турция и Реджеп Ердоган, който веднага втърди тона. Не случайно и в Пловдив се появи вагон с мигранти. Това според мен е предупреждение", разкри Смоленов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
911 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фак-т

2019.03.20 | 08:50

2

Тероритът от Гара Буново Сабри, отнел живота на възрастни и деца през 1985 стана областен координатор на ДПС в Бургас. Той живее от нашите данъци и налага правилата по които трябва да живеем.

2019.03.18 | 08:24

1

БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА СЪС СОЦ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА ПСЕВДОУМНИ

Добави коментар

Водещи новини