Спипаха хашиш и хероин за 208 милиона долара в Арабско море

  • 02 февруари 2019 10:15

  • 1497
  • 0
Спипаха хашиш и хероин за 208 милиона долара в Арабско море
© Getty Images/Guliver (архив)

Австралийските военноморски сили съобщиха днес, че са иззели хашиш и хероин за над 208 австралийски долара (150 милиона щатски долара) от риболовни кораби в Арабско море, предаде ДПА.

Над 2 тона хашиш и 345 кг хероин са конфискувани от австралийската фрегата "Баларат" при две операции в понеделник и вторник, се посочва в декларация на ВМС. Дрогата била намерена на два риболовни кораба, които били проверени след като предизвикали подозрения.

"Проверките бяха извършени под ръководството на Обединените военноморски сили в международни води", съобщи командващият на операцията Пол Джонсън.

Конфискуваните наркотици са унищожени, се казва в съобщението.

"Успехът на "Баларат" се дължи на изпълнението на сложна операция с усъвършенствана техника, комуникационни мрежи и внимателно проследяване за откриване на кораби, заподозрени в трафик на наркотици", каза Джонсън.

Фрегатата "Баларат" на кралските австралийски военноморски сили е на мисия в Близкия изток за борба с тероризма и пиратството в северния Индийски океан, Арабско море и Аденския залив, уточнява ДПА.

Обединените военноморски сили (ОВС) са многонационално вонноморско партньорство в подкрепа на сигурността и стабилността в международни води с площ около 3,2 милиона квадратни мили, която обхваща едни от най-важните морски пътища в света. В партньорството участват 33 държави, сред които са Австралия, Бахрейн, Белгия, Бразилия, Великобритания, Гърция, Дания, Ирак, Испания, Италия, Канада, Кувейт, Нова Зеландия, Норвегия, САЩ Турция, Франция, Холандия.

БТА
1497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини