Спипаха хашиш и хероин за 208 милиона долара в Арабско море

Австралийските военноморски сили съобщиха днес, че са иззели хашиш и хероин за над 208 австралийски долара (150 милиона щатски долара) от риболовни кораби в Арабско море, предаде ДПА.

Над 2 тона хашиш и 345 кг хероин са конфискувани от австралийската фрегата "Баларат" при две операции в понеделник и вторник, се посочва в декларация на ВМС. Дрогата била намерена на два риболовни кораба, които били проверени след като предизвикали подозрения.

"Проверките бяха извършени под ръководството на Обединените военноморски сили в международни води", съобщи командващият на операцията Пол Джонсън.

Конфискуваните наркотици са унищожени, се казва в съобщението.

"Успехът на "Баларат" се дължи на изпълнението на сложна операция с усъвършенствана техника, комуникационни мрежи и внимателно проследяване за откриване на кораби, заподозрени в трафик на наркотици", каза Джонсън.

Фрегатата "Баларат" на кралските австралийски военноморски сили е на мисия в Близкия изток за борба с тероризма и пиратството в северния Индийски океан, Арабско море и Аденския залив, уточнява ДПА.

Обединените военноморски сили (ОВС) са многонационално вонноморско партньорство в подкрепа на сигурността и стабилността в международни води с площ около 3,2 милиона квадратни мили, която обхваща едни от най-важните морски пътища в света. В партньорството участват 33 държави, сред които са Австралия, Бахрейн, Белгия, Бразилия, Великобритания, Гърция, Дания, Ирак, Испания, Италия, Канада, Кувейт, Нова Зеландия, Норвегия, САЩ Турция, Франция, Холандия.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Океания

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет