Австралийският флот конфискува 3,1 тона хашиш в Арабско море

  • 13 януари 2019 06:49

  • 951
  • 0
Австралийският флот конфискува 3,1 тона хашиш в Арабско море
© Getty Images/Guliver (архив)

Австралийски военен кораб конфискува над три тона хашиш на стойност около 155 милиона австралийски долара (112 милиона долара) по време на операция в Арабско море, предаде ДПА, цитирайки информация, публикувана вчера от министерството на отбраната на Австралия.

Фрегата "Баларат" е открила 3,1 тона от незаконния наркотик, след като на 8 януари австралийски военни се качили на борда на плаващо в международни води риболовно дау (вид платноходен кораб - бел. ред). Австралийският кораб участвал в операция за гарантиране на сигурността в Близкия изток, в която участваха 33 страни.

Командир Пол Джонсън, капитан на "Баларат", заяви, че австралийските военни са открили наркотика скрит в кухини в дауто. Случаят показва продължаващата търговия с незаконни наркотици, която може да се финансират терористични групи в целия регион, подчерта той.

Това е шестият голям товар с наркотици, заловен по време на международната операция за последните шест седмици. Фрегатата "Баларат" е заловила три товара от ноември. По време на коледните празници фрегатата залови над 900 кг хероин на стойност над 279 милиона долара, след като претърси две даута.

Всички наркотици бяха унищожени.

БТА
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини