Над 100 са убитите и изчезналите във войната в мексиканския наркокартел "Синалоа"

  • 21 септември 2024 06:51

  • 2891
  • 3
Над 100 са убитите и изчезналите във войната в мексиканския наркокартел "Синалоа"
© Getty Images (архив)

Най-малко петдесет и трима са убитите, а петдесет и един души са обявени за изчезнали в мексиканския щат Синалоа, откакто враждуващите фракции на едноименния наркокартел започнаха война в началото на този месец, предаде Ройтерс, като се позова на данни, изнесени от местните власти снощи. 

Конфликтът между двете най-влиятелни фракции избухна през юли, когато на американска територия беше арестуван един от главатарите на картела - известният като Ел Майо Исмаел Самбада, съосновател на престъпната организация, заедно с легендарния Хоакин Гусман - Ел Чапо, който излежава доживотна присъда в САЩ.

15 загинали при разчистване на сметки в наркокартела "Синалоа" в Мексико

Губернаторът на Синалоа - Рубен Роча Моя, заяви снощи, че през последните дни са арестувани четиридесет души, а в помощ на населението на щата са били раздадени над пет хиляди порции храна.

Мексиканската армия, която се опитва да се пребори с насилието, в четвъртък арестува предполагаемия началник на охраната на един от синовете на Ел Чапо - Иван Арчивалдо Гусман, ръководителя на фракцията "Чапитос" ("Дребосъчетата" или "Малките на Чапо") в наркокартела "Синалоа", посочва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2891 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.21 | 17:06

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.21 | 09:37

2
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква.

2024.09.21 | 07:36

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини