Президентът на Бразилия уволни министъра по правата на човека, който бе обвинен в сексуален тормоз

  • 07 септември 2024 06:47

  • 329
  • 2
Президентът на Бразилия уволни министъра по правата на човека, който бе обвинен в сексуален тормоз
© Getty Images, архив

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва уволни министъра по правата на човека Силвио Алмейда, който бе обвинен в сексуален тормоз, предаде Асошиейтед прес, като се позова на президентството.

Президентът смята, че министърът не може да остане на поста предвид естеството на обвиненията, се посочва в изявление на президентския дворец. Вчера бразилската полиция съобщи, че започва разследване по подозрения за сексуален тормоз срещу министъра по правата на човека Силвио Алмейда.

САЩ коментираха намерението на Турция да се присъедини към БРИКС: Анкара остава важен съюзник на Вашингтон

Скандалът избухна в четвъртък, когато уебсайтът "Метрополес" разкри, че асоциацията "Аз също Бразилия" (MeToo Brasil) е получила оплаквания срещу министъра от няколко жени, включително от друг член на правителството - министърката на расовото равенство Аниел Франко.

Преди това Лула заяви в социалните медии, че прокуратурата, главният контрольор и президентската комисия по етика ще проведат разследване, като същевременно гарантира правото на Алмейда на защита, пише БТА.

Силвио Алмейда категорично отхвърля обвиненията и ги нарече „лъжи“ и част от кампания, целяща да засегне неговия "имидж на чернокож мъж, заемащ важна позиция в държавните органи“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
само да напомня

2024.09.07 | 07:52

2
ПОБЪРКАНИЯ ДУХАЧ МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ КАТИЛА ОТ СЕВЛИЕВО Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ГЕЙ, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР.
Емѝ...Ахмед Муса ми бърка в анала- КАТИЛА ИБАНИЯ

2024.09.07 | 07:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево, на 49 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤Ax.gei

Добави коментар

Водещи новини