Колумбия екстрадира наркобос в Нидерландия

  • 30 август 2024 18:16

  • 436
  • 1
Колумбия екстрадира наркобос в Нидерландия
© Gettyimages (архив)

Колумбия екстрадира в Нидерландия 44-годишен наркобос, известен с прякора Кутрето. Предаването му бе извършено по обвинения в координиране на разпространението на кокаин и метамфетамин от името на мексикански наркокартели, съобщава БТА.

Прокуратурата в Хага съобщи, че колумбийският гражданин е бил поет от служители на нидерландската жандармерия и отведен в ареста.

Той е "важен играч" в международна схема за пренос на наркотици и пране на пари, посочи държавното обвинение в Нидерландия. Задържан е в колумбийския град Тулуа на 18 юли по искане на западноевропейската страна.

Човек на Таки е задържан заради стрелбата в Халкидики?

Мъжът е обвинен, че е бил натоварен със задачата от мексикански наркокартели да организира в Нидерландия мащабно производство на синтетичния наркотик метамфетамин, а също и пренос на кокаин от Южна Америка към Европа.

Твърди се, че е изнесъл от Нидерландия в Мексико и Колумбия незаконни печалби в размер на около 20 милиона евро.

В понеделник ще бъде изправен пред съдия.

По данни на осведомителната агенция АНП прокуратурата си е поставила за цел предполагаемият колумбийски наркобос и още 12 заподозрени да бъдат съдени по-късно тази година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 19:31

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини