Мексикански журналист бе убит, въпреки полицейската охрана

  • 05 август 2024 09:09

  • 490
  • 1
Мексикански журналист бе убит, въпреки полицейската охрана
© Getty images (архив)

Мексикански журналист, работил в един от районите на страната с най-голяма престъпност, бе убит от въоръжени лица снощи, а двама души от поставената му полицейска охрана бяха ранени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Списваният от репортера Алехандро Мартинес новинарски портал в интернет потвърди смъртта му. Страницата отразяваше местни новини и престъпността в Селая - най-опасния град за полицаите в Мексико.

Органите на реда в Селая съобщиха, че Мартинес е бил застрелян от нападатели, пътуващи в друг автомобил. Оттам добавиха, че двамата телохранители са в болница, но не посочи какво е състоянието им.

Журналистът се сдобил с полицейска охрана, след като съобщил, че получава заплахи. Прокуратурата в щата Гуанахуато заяви, че разследва убийството.

Мартинес отразил фатална автомобилна катастрофа на опасен участък от магистралата само няколко часа преди да бъде нападнат. Ранените му телохранители го откарали в болница, където той починал.

В Гуанахуато е регистриран най-големият брой убийства сред всичките 32 щата на Мексико, което до голяма степен се дължи на продължаващата от години война за територии между наркокартела "Халиско" и местната банда "Санта Роса де Лима". Общо 18 полицаи от Селая са били застреляни от началото на годината в града с население от половин милион жители. За повечето от тези убийства са заподозрени наркобанди.

В Мексико журналистите редовно стават обект на нападения, често като отмъщение за работата им по теми като корупцията и известните с жестокостта си наркотрафиканти в страната, посочи АП, цитирана от БТА.

В Мексико убиха журналист, колегите му се надигнаха

Последвайте канала на

Валери Зайцев
490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.05 | 10:42

1
Здравейте всички, наскоро съпругът ми и аз pешихме да свaлим излишнитe килогpами и една пpиятелка пpепоpъча едно лекаpство, коeто ни помогна много. Без споpт и диeти отcлaбнax с 12 кг за мeсeц, а съпpyгът ми е 16 кг. Прочетете сами---> use.my/goodlife

Добави коментар

Водещи новини