САЩ предложиха награда в размер на 12 милиона долара за информация, която може да доведе до арест на лидерите на венецуелска банда

  • 12 юли 2024 14:28

  • 667
  • 0
САЩ предложиха награда  в размер на 12 милиона долара за информация, която може да доведе до арест на лидерите на венецуелска банда
© Getty images (архив)

Администрацията на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в наложи санкции срещу венецуелската групировка „Трен де Арагуа“ („Арагуански влак“ – исп. ез. Арагуа е щат в северната част на страната) и предложи награда от 12 млн. долара информация, която може да доведе до ареста на лидерите ѝ, съобщи АП, цитирана от БТА.

Вашингтон обвини престъпната група, произтичаща от някогашна затворническа организация, че разпространява престъпните си дейности из цяла Латинска Америка  -  отвличания, изнудване и трафик на хора.

„Трен де Арагуа“ е създадена в известните си с липса на контрол затвори във Венецуела. Тя  през последните години е разширила дейността си в региона и в САЩ.

„Трен де Арагуа“ представлява смъртоносна престъпна заплаха в региона“, съобщи в изявление Министерството на финансите на САЩ. Оттам допълниха, че често нейни жертви стават уязвими групи като жени мигранти и момичета за секстрафик.

„Когато жертвите искат да избягат от тази експлоатация, членовете на  „Трен де Арагуа“ често ги убиват и публикуват видеа с техните убийства за назидание за другите“, заявиха от Вашингтон.

Лидер на банда в Хаити заплаши политическите лидери, които биха взели участие в още несъздадения преходен съвет

Последвайте канала на

Валери Зайцев
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини