Ноам Чомски влезе в болница

  • 12 юни 2024 15:00

  • 605
  • 1
Ноам Чомски влезе в болница
© Getty Images

Лингвистът Ноам Чомски е хоспитализиран в Бразилия, която е родната страна на съпругата му, съобщи АП. Валерия Чомски е обявила с имейл, че 95-годишният ѝ съпруг е в болница в Сао Пауло, където е отведен със самолет и две медицински сестри.

Чомски се възстановява след масивния инсулт, който получи преди година. Семейството му притежава дом в Сао Пауло от 2015 г. 

Валерия Чомски потвърди изнесените от бразилски вестник подробности, според които Ноам Чомски има проблеми с говора и с дясната страна на тялото. Чомски е преглеждан ежедневно от невролог, терапевт по говора и специалист по белодробни болести. 

По думите на Валерия Чомски нейният съпруг следи новините и при кадрите от войната в Газа вдига лявата си ръка в израз на страдание и гняв. 

Новият премиер на Хаити беше приет в болница

Фигурата на Ноам Чомски е символ на протест и независимост за много хора по света. Той е влиятелен активист и критик на политиката на САЩ в Близкия изток и Централна Америка.

Чомски е дългогодишен преподавател в Масачузетския технологичен институт. През 2017 г. се присъединява към колежа по социални науки към университета в Аризона, където и понастоящем е професор по лингвистика. 

Ноам Чомски променя лингвистиката с книгата си „Синтактични структури” от 1957 г.

По думите на Валерия Чомски тя търси начин да премести съпруга си в апартамент близо до плажа в Рио де Жанейро, след като е прочела, че животът на слънчево място може да помага на пациенти с инсулт, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:42

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини