Наркотрафикант беше заловен в Колумбия след изземване на рекордните 16 тона кокаин в Германия

  • 06 февруари 2024 15:51

  • 1430
  • 1
Наркотрафикант беше заловен в Колумбия след изземване на рекордните 16 тона кокаин в Германия
© Getty Images/Guliver

Заподозрян наркотрафикант е заловен от колумбийска полиция във връзка с рекордните 16 тона кокаин, открити в северногерманското пристанище Хамбург, съобщи ДПА. 

Германски следователи са идентифицирали мъжа в южноамериканската държава, а служители на Интерпол са го арестували, съобщи днес представител на прокуратурата в Хановер.

Смята се, че 44-годишният мъж е бил шофьор на групата и е транспортирал наркотиците. Той беше изправен пред съда във Франкфурт и скоро да бъде прехвърлен в Хановер, за да му бъде повдигнато обвинение.

През февруари 2021 следователи заловиха 16 тона кокаин в пристанището на Хамбург, оценен тогава на 448 милиона евро. 

Рекордна пратка от над 23 тона кокаин бе заловена в Германия и Белгия

Полицейската операция е била успешна основно благодарение на дешифрирането на  комуникационните канали на трафикантите. Претърсвания са проведени в няколко държави, събрани са многобройни доказателства и са конфискувани активи на стойност милиони евро, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 21:13

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини