Президентът на Еквадор обяви освобождаването на всички заложници в затворите

  • 14 януари 2024 09:04

  • 1761
  • 1
Президентът на Еквадор обяви освобождаването на всички заложници в затворите
© Novini.bg/ Canva

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа обяви, че са освободени всички заложници, които бяха държани в различни затвори в страната. Пленяването им е част от безпрецедентна криза, предизвикана от организирани престъпни групи.

В социалната мрежа Екс президентът на Еквадор поздрави участниците в операциите по освобождаването на общо 175 надзиратели и други служители, които бяха пленени в седем затвора. По случаите предстои разследване, предаде БНР.

Българин в Еквадор: Местните са на мнение, че страната им никога не е била толкова опасно място

Насилието в Еквадор ескалира след бягството от затвора на известен наркобос и нахлуването на въоръжени мъже в телевизионно студио по време на излъчване. От 9 януари страната е в извънредно положение с вечерен час. По улиците на големите градове бяха разположени армейски патрули.

Президентът Даниел Нобоа обяви "война" на престъпните банди, свързани с трафика на наркотици, за да възстанови сигурността. Арестувани бяха над 1100 души в 24 провинции.

От Вашингтон окачествиха нивото на насилие като ужасяващи и обявиха, че американски експерти ще подкрепят на място борбата с престъпността. САЩ ще разширят обмена на разузнавателна информация и ще търсят начини да държат престъпниците отговорни за действията им, подчертаха от Държавния департамент.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1761 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.14 | 10:49

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа*гра_та, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

Добави коментар

Водещи новини