Трима съдии са блокирали реформата на президента на Аржентина

  • 04 януари 2024 12:17

  • 675
  • 1
Трима съдии са блокирали реформата на президента на Аржентина
© pixabay

Президентът на Аржентина Хавиер Милей претърпя първи съдебен удар в сряда, след като съдът спря промените в трудовите правила, които той наскоро обяви като част от мащабната дерегулация и мерките за строги икономии, насочени към съживяване на закъсалата икономика на Аржентина, предава Асошиейтед прес.

Решението на съдебен състав от трима съдии дойде след съдебно оспорване, повдигнато от основната синдикална група, Общата конфедерация на труда, която твърди, че промените засягат правата на работниците.

Указът на Милей, обявен през декември, установи няколко промени в трудовите правила, включително увеличаване на изпитателния срок от три на осем месеца, намаляване на обезщетението при напускане и позволяване на възможността за уволнение на работници, участващи в блокади по време на някои протести.

Аржентина девалвира валутата си и намалява субсидии като част от шокови икономически мерки

Алехандро Судера, един от тримата съдии, каза, че администрацията е надхвърлила правомощията си да постановява трудови промени, които първо трябва да бъдат обсъдени и одобрени от Конгреса.

В Конгреса обаче Милей не разполага с мнозинство и е неясно каква част от предложените от него реформи реално може да се превърнат в закони.

Последвайте канала на

Калина Христова
675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.04 | 13:15

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини