Новоизбраният президент на Аржентина избра САЩ за първата си визита в чужбина след победата на вота

  • 29 ноември 2023 14:22

  • 688
  • 1
Новоизбраният президент на Аржентина избра САЩ за първата си визита в чужбина след победата на вота
© Getty images (архив)

Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей се срещна вчера с висши представители на администрацията на Байдън в Белия дом по време на първото си пътуване в чужбина след победата на втория тур на президентските избори по-рано този месец, предаде АП, цитирина от БТА.

Според прессъобщение на неговия офис Милей е имал "положителна среща" със съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан. Посещението му се осъществи, докато президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в беше извън Вашингтон, за да присъства на церемония в памет на бившата първа дама Розалин Картър в Джорджия и след това да пътува до Колорадо.

От канцеларията на Милей заявиха, че той е изразил "възгледите си за международния геополитически дневен ред, съгласуван със Запада, и ангажимента си към ценностите на свободата". В него се допълва, че Съливан, говорейки от името на правителството, "е предал готовността на САЩ да сътрудничат в прехода на бъдещото аржентинско правителство, като се имат предвид трудните политически, икономически и социални обстоятелства, пред които е изправена страната".

Либертарианецът Милей, спечели убедително втория тур на президентските избори на 19 ноември и ще встъпи в длъжност на 10 декември. Той е икономист, който се възхищава на бившия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, и призова за големи съкращения на разходите като начин за намаляване на високата инфлация в Аржентина, която в момента възлиза на 143 процента на годишна база. Той също така иска да замени аржентинското песо с щатския долар като национална валута.

Новият президент на Аржентина обяви премахване на песото и закриване на централната банка

Последвайте канала на

Валери Зайцев
688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 16:20

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини