Мъж, отвлечен като бебе, откри биологичната си майка след 42 години

  • 28 август 2023 12:54

  • 3256
  • 0
Мъж, отвлечен като бебе, откри биологичната си майка след 42 години
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Джими Липерт Тайдън, отвлечен като бебе в Чили, откри биологичната си майка след 42 години. 

В деня на раждането на Джими майка му била информирана, че детето трябва да бъде поставено в кувьоз. Скоро след това съобщили на майката, че бебето е починало. 

Така детето се озовава в САЩ, където 42 години нито той, нито семейството му подозират истинския му произход. 

„Нищо не може да се сравни с тази емоция. Това беше сблъсък на чувства за мен“, казва Джими, след първата среща с родната си майка Мария Анхелика Гонсалес.

„За мен това беше сблъсък на чувства – щастие, но същевременно бях наранен от загубеното време, което ми е отнето", разказва мъжът.

Тайдън знаел, че е осиновен и е роден в Чили. Отгледан е като едно от три деца в любящо семейство. Осиновителите му обаче вярвали, че детето няма живи роднини в южноамериканската страна, която бе управлявана от режима на диктатора Аугусто Пиночет от 1973 до 1990 г.

Африкански ислямисти освободиха американец и французин след години в плен

„В продължение на 40 години това беше моята история“, написа Тайдън на страницата си във Фейсбук, който 19 години е служил в американската армия като морски пехотинец, а сега е успешен адвокат по наказателни дела.

Един ден през април той случайно попада на новинарска статия, разказваща за мъж от Калифорния, който научил, че е бил откраднат от майка си в Чили и след това незаконно осиновен от двойка от САЩ. Тогава разбира, че според правозащитни организации повече от 20 000 бебета са били откраднати от майките си в Чили, предимно жени с нисък социален статус. След това децата са давани за осиновяване от хора в чужди държави. Новите родители плащали, но вярвали, че това са законни такси и нямали никаква представа, че малчуганите са жертва на трафик, пише dariknews. 

В схемите са участвали акушерки, лекари, социални работници, монахини, свещеници и съдии, които печелели повече от добре от престъпната дейност.

Джими Липерт Тайдън веднага се обръща към една от организациите, които има достъп до база данни с ДНК на семейства, които предполагат, че децата им може да са били откраднати. Така открива, че майка му е жива и има семейство с братя и сестри в родината си.

Веднага стяга куфарите и след няколко дни изрича думите, които никога не е предполагал, че ще каже: "Здравей, мамо! Обичам те толкова много..."

Биологичното му семейство посреща Тайдън с тържество и 42 балона, които символизират всеки един рожден ден, който той е прекарал разделен от тях.

Сега той обещава, че ще посвети бъдещата си юридическа дейност на това да помогне и на други откраднати деца да открият родителите си в Чили.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини