Колумбийските власти продължават да издирват изчезналите деца в джунглата след самолетна катастрофа

  • 19 май 2023 06:35

  • 959
  • 0
Колумбийските власти продължават да издирват изчезналите деца в джунглата след самолетна катастрофа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Колумбийските власти продължават издирването на три деца и едно бебе почти три седмици след като самолетът, с който пътуваха, се разби в джунглата в Южна Колумбия, съобщи президентът Густаво Петро, цитиран от ДПА.

Петро заяви по-рано в "Туитър", че децата са били открити живи от колумбийските сили, като нарече това "радостна новина за цялата страна".

По-късно обаче той изтри поста в "Туитър" и се извини, че е говорил преждевременно, като каза, че информацията не може да бъде потвърдена.

"Военните сили и местните индиански общности ще продължат неуморното си търсене, за да донесат на страната новината, която тя очаква", добави той.

Колумбийски спасители откриха оцелели деца в джунглата над две седмици след самолетна катастрофа

Четиримата братя и сестри, на 13, 9 и 4 години и 11-месечното бебе, са били на борда на малък самолет "Чесна 206", когато той се разбил в джунглата близо до село Солана в южната провинция Какета на 1 май. На мястото на катастрофата са открити три тела, съобщи гражданската въздухоплавателна администрация.

По време на спасителната операция в сряда сутринта въоръжените сили намериха импровизиран подслон, изграден от пръчки и клони, както и бебешко шише за пиене и недоядени плодове.

Колумбийското правителство изпрати повече от 100 войници, кучета търсачи и представители на местните индиански общности, за да открият децата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини