Катастрофа отне живота на 26 души в Мексико

  • 15 май 2023 02:39

  • 658
  • 0
Катастрофа отне живота на 26 души в Мексико
© Getty (архив)

Жестока катастрофа на магистрала в северната част на Мексико отне живота на 26 души в неделя, предаде Асошиейтед прес, като се позова на мексиканските власти. Сблъсъкът е станал между пътнически ван и товарен камион.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Прокурорите и полицията в северния граничен щат Тамаулипас заявиха, че броят на жертвите е предварителен, като се има предвид обема на останките и факта, че ванът и камионът са унищожени от пламъци.

Кабината, която е теглила товарното ремарке, не е открита на мястото на инцидента, което предполага, че шофьорът може да я е откачил и да е избягал.

Инцидентът е станал на магистрала близо до столицата на щата Сиудад Виктория и причината за него се разследва, съобщиха официални лица.

Местните медии съобщиха, че много от жертвите може да са членове на многодетно семейство, което се е връщало от излет, но властите не потвърдиха това.

В миналото за големия брой жертви при подобни катастрофи в Мексико често са били обвинявани претоварени превозни средства, свързани с контрабандата на мигранти, отбеляза АП, цитирана от БТА.

САЩ ограничава достъпа до убежище на мигранти, преминали през границата с Мексико

Последвайте канала на

Novini.bg
658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини