Куче, паднало от 13-ия етаж, предизвиква смъртта на трима различни човека

  • 07 април 2023 17:06

  • 19018
  • 1
Куче, паднало от 13-ия етаж, предизвиква смъртта на трима различни човека
© Freepik

Тази година ще се навършат точно 35 години от един небивало странен инцидент, който и до днес продължава да се обсъжда в цяла Аржентина.

Денят, за който впоследствие ще говори почти всеки аржентинец, се случва на 21 октомври 1988 г. Всичко започва със смъртта на куче от породата пудел на име Качи, което по неизвестни обстоятелва пада от 13-ия етаж на жилищен блок в центъра на столицата Буенос Айрес.

Домашният любимец на семейство Монтоя е играл със стопаните си на балкона, когато внезапно се шмугнал през една пролука в парапета и полетял надолу.

Тогава започва веригата от злополучни обстоятелства.

Пуделът е паднал на главата на 75-годишна възрастна жена на име Марта Еспина, която по същото време се прибирала от пазар. В резултат от удара тя загива на място, заедно с кученцето.

След това настъпила и смъртта на 46-годишния Едит Сола, който станал свидетел на инцидента, тъй като стоял по средата на улицата, когато бил блъснат от автобус на градския транспорт.

През това време друг мъж, чиято самоличност остава неизвестна, е видял всичко станало дотук, и получил инфаркт. За жалост, той издъхнал в линейката на път за болницата.

На следващия ден всички печатни издания в Буенос Айрес и в цяла Аржентина поместват трагичната история на първите си страници, като новината влиза дори в международните репортажи по онова време, вкл. в Европа и САЩ.

Всички сме изключително тъжни, не разбираме как стана всичко това. Представете си какво им е на семейство Монтоя, коментира съсед за в-к "Кларин" след неприятната случка от далечната 1988 г.

На снимката вляво със стрелка е отбелязан полетът надолу на пудела, който за нещастие пада върху главата на преминаващата по това време жена. Отдясно е снимка на сградата в днешно време.

Последвайте канала на

Novini.bg
19018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2023.04.07 | 17:20

1
Един мормот ги завива.....

Добави коментар

Водещи новини