Проливните дъждове в Бразилия взеха жертви

  • 20 февруари 2023 06:02

  • 451
  • 0
Проливните дъждове в Бразилия взеха жертви
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Проливни дъждове и кални свлачища в Бразилия станаха причина за смъртта 7-годишно момиченце и млада жена в северната част на щата Сао Пауло, като има опасения за още жертви, предаде Асошиейтед прес, като се позова бразилските власти. Градовете Сао Себастиао и Бертиога отмениха планираните карнавали.

Детето е починало в град Убатуба, разположен на около 220 километра северно от Сао Пауло. Кметът на съседния град Сао Себастиао съобщи, че 35-годишна жена е загинала, след като е била ударена от дърво. Той добави, че много хора все още са под отломките на разрушените си жилища.

Според информация на властите в щата Сао Пауло за един ден валежите в региона са надхвърлили 600 милиметра, което е необичайно висока стойност за Бразилия за толкова кратък период. 

Телевизиите излъчиха кадри с наводнени къщи, от които се виждат само покривите. Местните жители използват малки лодки, за да пренасят предмети и хора до по-високи места. Пътят, който свързва Рио де Жанейро с пристанищния град Сантос, е блокиран от свлачища и наводнения.

Очакват се още дъждове в Нова Зеландия, наводненията продължават

Северното крайбрежие на щата Сао Пауло е популярна карнавална дестинация за заможни туристи, които предпочитат да стоят далеч от масовите улични празненства в големите градове, отбелязва АП.

Калина Христова
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини