Бразилската полиция извърши нови операции по разследването на размириците от 8 януари

  • 14 февруари 2023 16:04

  • 226
  • 0
Бразилската полиция извърши нови операции по разследването на размириците от 8 януари
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бразилската федерална полиция съобщи днес, че е извършила нови операции по разследването на размириците в страната от 8 януари, при които привърженици на бившия президент Жаир Болсонаро щурмуваха правителствени сгради, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изпълнени са осем заповеди на Върховния федерален съд за превантивен арест и 13 заповеди за обиск в пет щата на страната, се казва в изявление.

Тази полицейска акция е шестият етап от операция, започнала миналия месец с цел идентифициране на лицата, участвали, финансирали или подкрепяли размириците, при които големи тълпи щурмуваха сградите на Националния конгрес, президентския дворец и Върховния федерален съд.

Разследват Болсонаро за подстрекаване към бунт в Бразилия

По време на предходната фаза от разследването, извършена миналата седмица, полицията арестува представителя на военната полиция, отговорен за сигурността в столицата на 8 януари, който според източници е заподозрян в пропуски в планиране на защитата.

Полицията не разкри имената на лицата, срещу които е насочена днешната операция, но заяви, че те са разследвани за престъпления, като "насилствено погазване на върховенството на закона, преврат, участие в престъпна групировка, подбуждане към насилие, разрушаване и нанасяне на материални щети на специално защитени обекти".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини