Болсонаро кандидатства за американска туристическа виза

  • 31 януари 2023 07:18

  • 323
  • 1
Болсонаро кандидатства за американска туристическа виза
© Getty Images/Guliver

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро кандидатства за шестмесечна туристическа виза, за да може да остане в Съединените щати, съобщи днес адвокатът му Фелипе Алешандри, цитиран от Ройтерс.

Американските власти са получили молбата на Болсонаро в петък, като той ще остане на територията на САЩ, докато компетентните органи разглеждат искането му.

"Той (Болсонаро) би искал да си почине известно време, да прочисти съзнанието си и да прекара няколко месеца като турист в Съединените щати, преди да реши какво ще предприеме по-нататък", се казва в имейл на Алешандри, адресиран до Ройтерс в отговор на запитване на новинарската агенция.

Оперират Болсонаро в Бразилия след завръщането му от САЩ

Болсонаро ще прецени "дали да използва всичките шест месеца", изтъкна адвокатът.

Първата медия, която съобщи за това, че Болсонаро е поискал туристическа виза, е в. "Файненшъл таймс", отбелязва Ройтерс.

Болсонаро замина за САЩ в края на миналата година, 48 часа преди да изтече президентският му мандат. Той влезе на американска територия в качеството си на представител на бразилските власти. С изтичането на мандата му обаче бе повдигнат въпросът на какво основание той се намира в Съединените щати. Това наложи бившият президент да подаде молбата си за туристическа виза. В Бразилия срещу него върви разследване по най-малко четири наказателни производства.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.31 | 11:45

1
Не ходи там човек

Добави коментар

Водещи новини