Полицията на Мексико разследва изчезването на трима журналисти

  • 12 януари 2023 07:09

  • 307
  • 0
Полицията на Мексико разследва изчезването на трима журналисти
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Трима журналисти са изчезнали от 27 декември в един от 32-те щата, най-силно засегнати от насилието в Мексико, съобщи АФП.

Агенцията се позова на местни активисти за правата на човека и свободата на изразяване. И тримата работят за новинарски портал в югозападния щат Гереро, където през последните дни насилието засегна и туристическата столица Акапулко.

Двама от тях се появиха с вериги във видеоклип, публикуван в интернет. Един от тях дори каза, че плаща "последствията" от публикациите си.

"Не знаем кога всъщност е записано видеото", казва пред АФП представителката на "Репортери без граници" (RSF) в Мексико Балбина Флорес. "Репортери без граници" успя да потвърди, че журналистите са изчезнали "в много труден и сложен район, контролиран почти 100% от " Фамилия Мичоакана" - местна престъпна група, пише news.bg.

Размирици в Мексико след ареста на сина на Ел Чапо

"Репортери без граници" и две други групи поискаха от властите "незабавно да проведат разследване и да координират издирването на журналистите".

По данни на "Репортери без граници" от 2000 г. насам в Мексико са били убити над 150 журналисти. Повечето от тези престъпления са останали ненаказани.

Във вторник в Акапулко, където през последните дни също бяха открити човешки останки, е убит полицай.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини