След безредиците в Бразилия: Около 1500 души са задържани

  • 10 януари 2023 06:31

  • 581
  • 2
След безредиците в Бразилия: Около 1500 души са задържани
© Getty Images

Около 1500 души са задържани в Бразилия, след като привърженици на бившия президент Жаир Болсонаро нахлуха в Конгреса, президентския дворец и Върховния съд. 

Размириците избухнаха само седмица след като президентът Лула да Силва положи клетва. Той нарече щурма "терористичен акт" и обеща извършителите да бъдат наказани. Междувременно, Жаир Болсонаро, който се намира във Флорида, беше приет в болница с болки в корема. 

На този фон десетки хиляди излязоха по улиците на най-големия бразилски град Сао Пауло в подкрепа на демократичните ценности.

"Това е пълен абсурд, най-лошият момент в нашата история след диктатурата от 1964 г. Мисля, че всички бяха ужасени от кадрите, които видяхме в Националния конгрес. Това тук е нашият отговор. Борбата сега е да подкрепим правителството, което беше демократично избрано и няма да напуснем улиците, това е посланието", каза Нето Дуарте, жител на Со Пауло.

И трите власти в Бразилия осъдиха атаките срещу държавни институции

"Това беше опит за преврат и очаквам, че законът ще бъде приложен към всички участници. Това е, което очаквам и дойдох тук, за да се боря за това", заяви Вера, жител на Сао Пауло. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
581 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
този протест

2023.01.10 | 08:35

2
срещу комуниста лула бил в затвора заради корупция е от неправилните, така казаха розовите комунисти джендеро-либералите начело на сащ

2023.01.10 | 07:09

1
Подправиха им изборите!Кой назначава купени свои хора по държавите? Коя е терористичната държава, която хитро завладя всички?И веднага гейовете стават на почит Гнууууус ще дойде края на това

Добави коментар

Водещи новини