Лула да Силва: Бразилия се върна към нормалността

  • 19 ноември 2022 07:35

  • 616
  • 4
Лула да Силва: Бразилия се върна към нормалността
© gettyimages

Бразилия се върна към нормалността, заяви новоизбраният президент Луиз Инасио Лула да Силва при посещението си в португалската столица Лисабон, предаде Ройтерс.

Лула се срещна снощи с президента на Португалия Марселу Ребелу де Соуза и премиера Антониу Коща. На пресконференция с Коща той каза, че преди Бразилия е била "щастлива и изпълнена с надежда" страна, но е станала "тъжна", тъй като настоящият президент Жаир Болсонаро не е искал да разговаря с никого.

"Никой не искаше да посещава Бразилия, защото неговото (на Болсонаро) поведение беше напълно антибразилско и антидемократично. Искам да ви кажа обаче, че Бразилия се върна към нормалността", увери той и добави: "След изборите Бразилия отново става една щастлива страна".

Пред журналисти Лула каза, че Съветът за сигурност на ООН има нужда от промени.

"Съветът за сигурност трябва де се промени, в него трябва да има повече хора, които да представляват всички континенти. Освен това трябва да се сложи край на схващането, че дадена страна може да има право на вето", заяви той.

След пристигането си в Лисабон от Египет, където беше за международната климатична конференция КОП27, избраният президент обядва в местен ресторант и беше приветстват от голям брой поддръжници. Бразилците са най-голямата емигрантска общност в Португалия, а в столицата са съсредоточени най-много бразилски гласоподаватели извън Бразилия.

Бразилският президент Лула да Силва предложи страната му да е домакин на климатичната конференция КОП 30

Докато Лула беше на среща Ребелу де Соуза в официалната президентска резиденция, край нея се събраха поддръжници, облечени в червено - цвета на Партията на трудещите се на Лула.

Победата на Лула е "гигантска победа срещу фашизма", заяви 37-годишният Андре Едуардо.

Край резиденцията имаше и поддръжници на Болсонаро, които скандираха и наричаха Лула крадец. Лула не беше избран от хората, той открадна изборите, заяви привърженичка на Болсонаро.

Срещата на високо равнище в Египет беше първото пътуване в чужбина на Лула, откакто спечели изборите, но Португалия е първата страна, която той посещава след изборната си победа.

Калина Христова
616 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.21 | 00:04

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.21 | 00:04

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.19 | 11:09

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.19 | 09:36

1
СКОРО ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КЪМ НОРМАЛНОСТТА КОГАТО ИЗРИТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЛУЛА

Добави коментар

Водещи новини