Ураганът Орлийн достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико

  • 03 октомври 2022 19:42

  • 595
  • 1
Ураганът Орлийн достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Ураганът Орлийн днес достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико в близост до туристическия град Масатлан, съобщи БТА.

Орлиийн загуби част от силата си, след като премина през островите Мариас – бивша затворническа колония, която се е превърнала в туристическа дестинация. 

По данни на Националния център за ураганите (НЦУ) на Съединените щати тази сутрин ветровете на урагана са се понижили до 140 км/ч., когато той е достигнал сушата на около 75 километра югоизточно от Масатлан. 

С приближаването си към Мексико ураганът Орлийн набира мощ

Властите на крайбрежните щати Халиско и Синалоа преустановиха учебните занятия в някои градове, затвориха пристанищата и приготвиха убежища. Предупреждението за ураган е в сила в района между градовете Масатлан и Сан Блас.

Пристанищата на Масатлан и Пуерто Ваярта бяха затворени за кораби, а военноморските сили на Мексико обявиха, че пристанищата Масатлан, Сан Блас и Нуево Ваярта са затворени за малките плавателни съдове. 

Орлийн може да предизвика „кални свлачища, повишаване на нивото на реките и потоците и наводнения в ниско разположените райони“, съобщи Националната комисия по водите на Мексико.

НЦУ съобщи, че ветровете със сила на ураган се разпростират на 30 километра от окото на бурята, а ветровете със сила на тропическа буря – на 110 километра. 

В неделната сутрин бурята достигна сила от четвърта степен, а постоянните ѝ ветрове достигнаха 215 км/ч.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
595 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини