Болсонаро: Ако изгубя изборите, напускам политиката

  • 14 септември 2022 13:12

  • 521
  • 1
Болсонаро: Ако изгубя изборите, напускам политиката
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще се оттегли от политическия живот, ако изгуби изборите през октомври. Междувременно анкетите не го сочат за фаворит, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако такава е волята Божия, ще продължа. Ако ли не, ще сваля (президентската) лента и ще отстъпя назад, тъй като на моята възраст вече няма какво да правя на този свят, ако на 31 декември престоят ми (на президентския пост) приключи", каза той в понеделник вечерта в разговор с водещи на подкастове, насочени към младите евангелисти.

Изненадващо изявление от страна на крайнодесен президент, гръмогласно заявявал преди година, че "единствен Бог" може да му отнеме властта.

През последните седмици 67-годишният Болсонаро заговори с малко по-умерен тон в опит да привлече избиратели с по-центристки нагласи.

Според последното проучване на института "Датафоля", публикувано в петък, той изостава с 11 пункта от левия експрезидент Лула да Силва (34 срещу 45 на сто) - дистанция, която възлизаше на 21 пункта през май, но постепенно намаля.

Жаир Болсонаро вече е официален кандидат за президент за изборите през октомври

"Не съм спасителят на отечеството, не съм аз този, който ще спаси Бразилия", каза още Болсонаро в над четиричасовия разговор от понеделник.

Държавният глава се обърна директно към младите хора и посочи, че изборът им при гласуването може "да бележи тяхното бъдеще", а после разкритикува левите правителства в повечето други южноамерикански страни. 

"Направете сравнения с други страни, какво е общото между ръководителите на тези държави, където тези (леви) политики не работят, и се запитайте това ли искате за Бразилия", каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.15 | 10:08

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини