Засечка на пистолета осуетил опита за убийство на Кристина Киршнер

  • 02 септември 2022 10:53

  • 10371
  • 4
Засечка на пистолета осуетил опита за убийство на Кристина Киршнер
© Twitter

Кристина Фернандес де Киршнер е жива, защото пистолетът е засякъл по някаква причина, макар да е бил зареден с пет патрона, съобщи президентът на Аржентина Алберто Фернандес.

Припомняме, че срещу Кристина Киршнер, вицепрезидент на Аржентина, бе направен опит за убийство късно снощи по време на протести пред дома ѝ в столицата Буенос Айрес.

Скъпи сънародници, малко след 21:00 часа мъж опита да отнеме живота на нашия вицепрезидент. Кристина е все още жива, защото по някаква причина оръжието, което е било заредено с пет патрона, не е произвело изстрел заради засечка, обясни държавният глава в телевизионно обръщение към нацията малко преди полунощ.

Фернандес осъди опита за покушение и призова всички политици и аржентинци в страната да направят същото, тъй като такива действия разрушават демокрацията.

Мъж насочи пистолет срещу вицепрезидента на Аржентина

Той призова също така сънародниците си да възвърнат доверието си към демократичните ценности, помрачени от езика на омразата, като намекна, че "дълбоките разногласия" в обществото могат да бъдат преодолени и без насилие, информира 20minutos.

Аржентинският народ иска да живее в мир и демокрация и е наше задължение да работим ежедневно, за да постигнем тази цел, подчерта Алберто Фернандес.

Междувременно от правителството съобщиха, че задържаният за опита за убийство на Киршнер е 35-годишен бразилец, който през март е бил арестуван заради незаконно притежание на оръжие.

По случая е започнато разследване, което да установи мотивите, които стоят зад опита за покушение на аржентинския вицепрезидент.

Владимир Василев
10371 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.03 | 09:30

4
АХМАТ СИЛА-СМЪРТ ЗА КРАВАРСКИТЕ КУУУУРВИИИ
Джулиан Асандж

2022.09.02 | 15:31

3
Ужас... 4-тия Райх (САЩ...) става все по-агресивен и по-отявлен... След като убиха Абе, буквално в същия ден писах по статията, че следващата цел на 4-тия Райх (САЩ...) е/са "Pink Tide" в Латинска Америка... И за жалост, прогнозата ми се оправдава - със скоростта на светлината... Все по-агресивни стават действията им, а и все по-открити... Но то реално погледнато... За да не им знае/вижда машинациите човек - трябва да е... Де да знам... Нещо с умствени отклонения... Малформации... Синдром на Даун... Плоскоземец... Да е платен... Или просто да обича 4-тия Райх и престъпленията му...
Бай Иванко

2022.09.02 | 11:21

1
Да, да, колкото щяха да гръмнат Ахмед Доган. Гледали сме ги тези циркове.

2022.09.02 | 11:37

2
бай иванко не е ходил по-далече от кметството в другото село, но знае как е в другия край на света - от телевизоро.

Добави коментар

Водещи новини