Катастрофа с туристи след посещение на Мачу Пикчу, има загинали и ранени

  • 23 август 2022 09:30

  • 1949
  • 0
Катастрофа с туристи след посещение на Мачу Пикчу, има загинали и ранени
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Четирима туристи загинаха, а 16 са ранени, от които четирима французи, при катастрофа с микробус в Перу след посещение на крепостта Мачу Пикчу, съобщиха вчера местните власти, цитирани от Франс прес.

Двама от загиналите туристи са колумбийци, а другите двама още не са официално идентифицирани, съобщиха регионалните власти в Куско.

Освен четиримата французи сред ранените има двама гърци, двама канадци, двама израелци, двама аржентинци, двама перуанци, един нидерландец и още един турист, който още не е идентифициран.

Мъж загина при тежка катастрофа край Елин Пелин

Катастрофата е станала в нощта на неделя срещу понеделник на стотина километра от Куско, древната столица на инките и основен оправен пункт за посещения на Мачу Пикчу.

Микробусът паднал в "дере, дълбоко над 100 метра", каза министърът на труда и туризма Роберто Санчес и добави, че "по време на катастрофата е имало мъгла".

Автомобил с две деца на задната седалка помете микробус и ограда, след което се заби в друга кола

Някои ранени е трябвало да бъдат откарани в столицата Лима със самолет, предоставен от военновъздушните сили, допълни министърът.

Пътните инциденти са често явление в Перу заради лошото състояние на пътната мрежа, превишена скорост или липса на маркировка, посочва АФП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини