Венецуела е домакин на състезанията по снайперистки стрелби, които са част от международни военни игри за 2022 г.

  • 16 август 2022 09:58

  • 383
  • 0
© Getty images (архив)

Венецуела е домакин на състезанията по снайперистки стрелби, които са част от международните военни игри за 2022 г. - надпревара, организирана от 2015 г. от Русия и в която участват страни като Китай, Иран, Куба или Мианма, предаде АФП, цитирана от БТА.

Церемонията по откриване на състезанията по снайперистки стрелби беше тържествена и излъчвана по държавната телевизия. Тя  включваше речи, песни и танци. Церемонията се състоя във военната база "Форт Терапайма в град Баркисимето, в северозападната част на Венецуела.

За първи път страната е домакин на подобни състезания от игрите, които се провеждат ежегодно и в които участват 30 страни, сред които и Абхазия, призната за независима от шепа държави.

Сергей Лавров обсъди сложната международна обстановка с венецуелският вицепрезидент

Венецуела, която е обект на санкции от страна на Вашингтон, който не признава преизбирането на президента Николас Мадуро, от няколко години се сближи с Китай и Иран.

"Целта на тези игри е по-скоро да  обединим културите и народите повече отколкото да показваме военните си способности", заяви венецуелският министър на отбраната, генерал Владимир Падриньо Лопес.

Венецуела освен това е изпратила 200 военни в Русия за други състезания от международните военни игри.

Валери Зайцев
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини