Фейсбук и ЮТюб свалиха от платформите си видео на бразилския президент Болсонаро

  • 26 октомври 2021 09:25

  • 1470
  • 3
Фейсбук и ЮТюб свалиха от платформите си видео на бразилския президент Болсонаро
© Getty images

Фейсбук и ЮТюб свалиха от платформите си видео на бразилския президент Жаир Болсонаро, в което крайнодесният лидер изказва фалшиво твърдение, че ваксините срещу КОВИД-19 могат да предизвикат СПИН и други болести, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"Ние премахнахме видео от канала на Жаир Болсонаро, защото нарушава нашата политика за медицинска дезинформация относно КОВИД-19 с твърдението, че ваксините не намаляват риска от разболяване и предизвикват други заразни болести", посочи ЮТюб в изявление. Според правилата на компанията Болсонаро няма да може да публикува нови видеа през следващите седем дни. Останалите видеа в канала му, който има 3,5 милиона абонати, продължават да са налични в ЮТюб.

Доклад: Бразилският президент да бъде обвинен в убийство заради грешките му по време на пандемията

Говорител на Фейсбук от своя страна заяви, че политиката на компанията не разрешава твърдения, че ваксините срещу КОВИД-19 убиват или разболяват хората.

Във видеото си, разпространено в четвъртък по няколко платформи, Болсонаро споменаваше слух, според който в официални доклади на британското правителство се изказвало "предположението", че напълно ваксинирани хора развиват вируса на СПИН "много по-бързо от предвиденото", припомня АФП.

Теодора Александрова
1470 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хахахах

2021.10.26 | 10:14

3
Важно е да цензурираме всяка новина срещу експерименталното бодене.

2021.10.26 | 10:13

2
ще видим, ще видим, досега всички фалшиви новини, излязоха истина

2021.10.26 | 09:52

1
Този е само за новата социална мрежа на Тръмп за олигофрени.

Добави коментар

Водещи новини