Куба без учебни занятия, докато не бъдат ваксинирани всички деца

  • 31 август 2021 20:07

  • 1055
  • 1
Куба без учебни занятия, докато не бъдат ваксинирани всички деца
© Getty Images

Куба няма да отвори училищата си, преди да бъдат ваксинирани всички деца. Това обяви министърка на образованието Ена Елса Веласкес. Тя каза, че първият учебен ден ще е идния понеделник, но занятията ще започнат дистанционно, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Знаем, че кубинските семейства са много обезпокоени от подновяване на присъствените занятия. Затова е важно да съобщим, че на 6 септември учебната година ще започне, но уроците ще бъдат излъчвани по телевизията", каза тя.

Министърката поясни, че ваксинацията на учениците ще протече в три етапа, като се почне от най-големите.

Куба разработва свои собствени ваксини срещу коронавируса. Две от тях - Абдала и Соберана - бяха разрешени от здравните власти за спешна употреба.

Училищата в Куба са затворени от март 2020 г., за да се избегне разпространение на коронавируса.

Куба, която в началото успяваше да овладее пандемията, от юли насам отчита увеличаване на случаите на зараза заради варианта Делта. От началото на пандемията страната регистрира 652 855 случая на зараза, от които с 5303 с фатален край.

Заради забавяне на ваксинационната кампания едва 30 процента от населението е имунизирано. От неделя Куба започна да използва и ваксината на китайската компания Синофарм, предава БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
1055 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
България диша праха на комунистическа Куба

2021.08.31 | 20:22

1
15% вaксиниpaни, нaд 2000 yмpeли нa милиoн сpeщy Кy6a, дъpжaвa 6eз дoстъп дo "цивилизoвaни" вaксини e с 20% вaксиниpaни и 450 yмpeли нa милиoн, пoвeчe oт 4 пъти пo-мaлкo oт Тиквeнoтo цapствo!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини