Бразилският президент Болсонаро напусна болницата

  • 19 юли 2021 06:42

  • 754
  • 1
Бразилският президент Болсонаро напусна болницата
©

Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна днес болницата в Сао Пауло, в която през последните четири дни бе лекуван от чревна обструкция, предаде Франс прес.

"Трябваше да се подложа на режим, направих необходимото. Искаше ми се да си тръгна още от първия ден, но не ми разрешиха. Надявам се, че след няколко дни ще мога да хапна антрекот", заяви Болсонаро на излизане от частната болница "Вила Нова Стар". Той добави, че ще се върне на работа още утре.

Шейсет и шест годишният крайнодесен президент бе приет в болница в сряда.

Бразилският президент е под лекарско наблюдение в болница в Сао Пауло, може да се наложи да бъде опериран

Въпреки хоспитализирането си Болсонаро продължи да изпълнява служебните си задължения и активно правеше публикации в социалните мрежи.

Откакто бе намушкан в корема през септември 2018 г., по време на предизборната си кампания за президентските избори, Болсонаро претърпя шест операции.

Болсонаро бе приет преди няколко дни в болница на фона на политическа криза в Бразилия и на намаляване на популярността му. Бяха предявени обвинения в корупция във връзка със сключени от правителството на Болсонаро договори за справяне с коронавируса в южноамериканската страна.

Бразилия регистрира до момента близо 540 хиляди смъртни случая, свързани с ковид.

Калина Христова
754 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FARAON

2021.07.19 | 08:01

1
ТОЧИ ЗДРАВНАТА КАСА :)

Добави коментар

Водещи новини