Дарителска конференция събра 1,5 милиарда долара в помощ на бежанците от Венецуела

  • 18 юни 2021 07:31

  • 267
  • 1
Дарителска конференция събра 1,5 милиарда долара в помощ на бежанците от Венецуела
© Getty Images/Guliver (архив)

Страните участнички в дарителска видеоконференция, организирана от Канада и ООН, успяха да наберат днес 1,5 милиарда долара за различни програми за оказване на хуманитарна помощ на бежанците и мигрантите от Венецуела, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 313

Представителството на САЩ към ООН съобщи, че Вашингтон ще отпусне 407 млн. долара на страните, приютили венецуелски мигранти, както и за венецуелци, останали в родината си.

Близо 80 милиона са бежанците по света, според доклад на агенция на ООН

Приносът на домакинът на виртуалната конференция Канада възлиза на 115,4 млн. канадски долара (94,6 млн. щатски долара), предаде БТА.

С част от парите ще бъдат осигурени храни, питейна вода, медикаменти и временни жилища за венецуелските мигранти в други страни от Латинска Америка и Карибите.

Организаторите на конференцията си бяха поставили задачата да съберат помощи за наброяващите около 5,6 милиона венецуелци, напуснали Венецуела след 2015 г. заради режима на президента социалист Николас Мадуро и икономическата криза в иначе богатата на петрол страна.

Всичко по темата:
Радина Лазарова
267 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.26 | 02:23

1
Богата на петрол страна а жителите и са доведени до просешка тояга. Дори арабите са по хора от тези латино американци, поне са по-богати и раздават на населението си пари в Дубаи, Кувейт и другите емирати. А тия от венецуела кучета ги яли имат само ризата на гърба си.

Добави коментар

Водещи новини