Лула да Силва разкритикува Болсонаро за лошо справяне с епидемията и икономиката в Бразилия

  • 10 март 2021 20:05

  • 317
  • 1
Лула да Силва разкритикува Болсонаро за лошо справяне с епидемията и икономиката в Бразилия
© gettyimages

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва отправи остри критики към управлението на президента Жаир Болсонаро заради лошо справяне с епидемията и икономиката, като нарече държавния глава "слабоумен", съобщи БТА.

Лула да Силва произнесе реч, отбелязваща неговото завръщане на политическата сцена след отмяната на присъдите му за корупция.

Бразилците гласуват на местни избори в разгара на пандемията

Той каза, че още не е решил дали да се кандидатира на президентските избори догодина. Появата му обаче създаваше усещане за предизборно събитие.

"Здравеопазване, работни места и справедливост за Бразилия" - това пишеше на плакат, окачен над сцената в съюза на металурзите в Сао Бернардо до Кампо, където започна политическата кариера на Лула да Силва като организатор през 80-те години на миналия век. "Тази страна е дезорганизирана и се разпада, защото няма правителство", заяви той пред публиката.

Лула да Силва атакува Болсонаро за справянето му с епидемията от новия коронавирус и икономиката.

"Хората нямат нужда от оръжия. Хората имат нужда от работа", каза бившият бразилски президент, осмивайки политиката на сегашния държавен глава в подкрепа на огнестрелните оръжия.

Мая Йорданова
317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jilla20

2021.04.10 | 03:56

1
­В­­и­ж­­­т­­е­ ­м­­­о­­я­т­­а­­ ­­­т­­и­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­­т­­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­W­W­­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини