Отменя се карнавалът в Рио де Жанейро

22 януари 2021 07:27

Отменя се карнавалът в Рио де Жанейро
© Getty images
739 0

Кметът на Рио де Жанейро обяви, че градът му няма да организира тази година прочутия си карнавал заради епидемията от COVID-19, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20337

„Никога не съм крил страстта си към карнавала и знам икономическото значение на тази културна проява за нашия град. Изглежда ми обаче неразумно да си представя в този час, че можем да организираме карнавала през юли“, написа в Туитър Едуардо Паис.

Той обеща да бъдат подпомогнати всички бразилци, които работят цяла година за организирането на това огромно празненство, посочва БТА.

Карнавалът в Рио обикновено се състои през февруари или март, точно преди началото на постите. През септември 2020 г. школите по самба, които организират дефилето, решиха да отложат карнавала за юли заради пандемията, залагайки на това, че дотогава ще бъдат открити ваксини.

Венецуела изпраща кислород на закъсалия от коронавируса бразилски щат Амазонас

Въпреки началото на имунизационната кампания в Бразилия в неделя, кметът на града смята за невъзможно организирането на най-големия фестивал в света, който привлича всяка година милиони хора по улиците.

Бразилия е на второ място по смъртни случаи в света след САЩ с 213 000 починали души с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20337

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
739 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар