Бразилия одобри две ваксини срещу COVID-19

18 януари 2021 11:02

Бразилия одобри две ваксини срещу COVID-19
© getty images (архив)
354 0

Здравният регулатор на Бразилия издаде разрешение за спешно ползване на две ваксини. Властите одобриха китайската ваксина на Sinovac и британската ваксина на AstraZeneca. Това ще позволи на най-голямата държава в Латинска Америка да започне имунизацията след отлагания и политически спорове, информира АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20273

Бразилия в момента има 6 милиона дози от ваксината CoronaVac на китайската компания, които са готови за разпределение през следващите няколко дни. Отделно чака да пристигнат 2 милиона дози от ваксината на AstraZeneca и партньорите им от Оксфордския университет.

Вижте колко са ваксинираните досега по света

В събота вечерта здравният регулатор Anvisa отхвърли молба на бразилската компания União Química за използване на руската ваксина "Спутник V". От регулатора поясниха, че не са разглеждали искането, тъй като не са покрити минималните изисквания за започване на анализ.

Имунизацията в Бразилия започва по-късно от съседките Аржентина и Чили, въпреки че има голям опит с ваксинацията. Първо ще бъдат ваксинирани здравните работници. Федералното правителство ще започне ваксинацията в сряда.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20273

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
354 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар