Бразилия ще започне ваксинация срещу COVID-19 на 21 януари

  • 14 януари 2021 19:40

  • 383
  • 0
Бразилия ще започне ваксинация срещу COVID-19 на 21 януари
© Getty Images

Бразилия ще започне програмата си за ваксинация срещу коронавируса следващия четвъртък, заяви сенатор Нелсиньо Трад, цитиран от БТА и Ройтерс. Това е най-конкретната досега прогноза за началото на силно критикуваната програма за разпределяне на ваксините в Бразилия, отбелязва агенцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Трад заяви пред Ройтерс, че е бил информиран от кметове, които са разговаряли със здравния министър Едуардо Пазуело. В същото време ръководителят на сдружението на кметовете каза, че целта е ваксинацията да започне на 20 януари.

Президентът Жаир Болсонаро, който е остро критикуван за реакцията си на пандемията, тъй като Бразилия е на второ място в света по починали от КОВИД-19 след САЩ, е под нарастващ натиск, защото втората вълна на инфекциите е по-силна от първата.

Правителството още не е съобщило официална дата за начало на ваксинацията, но заяви, че това не може да стане преди 20 януари.

Правителственият имунизационен план се основава на прилагането на две ваксини - на Астра/Зенека и на китайската компания "Синовак Биотех". И двете кандидатстват за разрешение за спешно използване в Бразилия и се очаква здравният регулатор Анвиса да реши в неделя дали да ги одобри.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини