Ръст на пластичните операции в разгара на пандемията в Бразилия

17 декември 2020 18:45

 Ръст на пластичните операции в разгара на пандемията в Бразилия
© Pixabay
756 0

Изолацията, наложена заради коронавирусната пандемия, и дистанционната работа накараха все повече бразилци да прекарват и повече време у дома и съответно да открият физическите си дефекти. Резултатът беше, че все повече хора в Бразилия прибягват до естетическа хирургия, предаде БТА.

38-годишната търговска представителка Реджиане де Оливейра Соуза от Сао Пауло се е възползвала максимално от дистанционната работа през последните шест месеца и си е направила пилинг, липосукция, корекция на лицето, а също и намаляване на бюста. Тя разказва, че нейни приятелки също са се възползвали от това, че работят у дома, за да си направят различни операции.

Момиче с 12 пластични операции атакува "Мис Силикон"

"Когато човек си стои у дома, той има повече време, за да се оглежда в огледалото, защото го няма този забързан начин на живот, в който той тича непрекъснато", разказва Реджиане, която се готви да си инжектира и хиалуронова киселина в устните в частна шикозна клиника.

Специалистката по пластична хирургия Синтия Риос разказва за значително увеличение на естетическите операции. Тя говори за около 40-процентно повишение в сравнение с периода преди пандемията. Специалистката казва, че е била принудена да удължи работното си време в клиниката си и да наеме трима нови служители и обобщава, че за разкрасяването криза няма.

Във време на носене на маски изпъкват най-вече дефектите на ушите, затова и най-популярни се оказват операциите за корекция на щръкналите уши. Корекциите на устни също са се увеличили, защото по време на дистанционния видеоконферентен труд акцентът пада постоянно именно върху тази част от лицето.

Според Хенриет Морато, доктор по психология в Университета на Сао Пауло, пластичните операции могат да послужат за лек срещу страха и несигурността. Те карат човек да чувства, че има контрол върху собствения си живот във време, в което други решават какво да прави или да не прави.

Пластични операции, за да наподобиш филтрираната си селфи версия

От бранша на естетичната хирургия припомнят, че все пак не за всички клиники положението е розово, тъй като е имало даден момент от карантината, в който те са били принудени да останат затворени седмици наред. Но специалистите са съгласни, че икономиите, направени заради ограничено излизане от къщи и заради невъзможността да се пътува, позволяват на по-заможните бразилци да инвестират в себе си.

Бразилия е световен лидер в пластичната хирургия, като държи 13,1 процента от пазара, според данните на Международното дружество по пластична хирургия. Но по-брой на всички пластични и естетически интервенции, в това число и обикновените инжекции, тя остава зад САЩ.

Novini.bg
756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини