Мексико затяга мерките срещу коронавируса

  • 14 ноември 2020 07:41

  • 802
  • 0
Мексико затяга мерките срещу коронавируса
© gettyimages (архив)

Мексиканската столица затваря за две седмици баровете, след като броят на приетите в болница заразени от коронавируса достигна равнища, които не са виждани от месец август, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Кметът Клаудия Шейнбаум заяви, че ресторантите и спортните зали ще трябва да затварят врати по-рано. Нощните клубове и баровете в града бяха затворени през пролетта, но по-късно някои получиха разрешение да отворят врати, както и ресторантите. Но Шейнбаум заяви, че много от тях не са налагали спазването на здравни мерки и социална дистанция. Тя предупреди, че градът рискува да се върне към най-високото равнище на ограничения, което предвижда затварянето на повечето предприятия, които не са от съществено значение.

СЗО съобщи за рекорден брой заразени с коронавирус за денонощие

Броят на извършваните в града тестове ще бъде увеличен до 10 000 дневно. Това е по-ниско равнище от повечето развити страни, но повече от останалата част на страната, отбелязва АП. Столицата Мексико има население от 9 милиона. Властите не са обявявали пълна карантина, но в продължение на месеци в предприятията, музеите, парковете и моловете бяха наложени ограничения за броя допускани лица.

Над 3000 души са приети в болница в мексиканската столица, макар че броят на заетите места в клиниките все още е около половината от пълния им капацитет. Общо в мексиканската столица са регистрирани около 175 000 случая, от които най-малко 12 279 са довели до смърт.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини