Доброволец се самоуби след поставена ваксина срещу COVID-19

  • 11 ноември 2020 17:01

  • 18708
  • 3
Доброволец се самоуби след поставена ваксина срещу COVID-19
© Getty Images (архив)

Полицията в Бразилия съобщи, че причина за смъртта на един от доброволците, изпитали китайската ваксината срещу коноронавируса, е самоубийство.

Припомняме, че в понеделник здравните власти в южноамериканската страна преустановиха временно клиничните изпитания върху ваксината, след като стана ясно, че един от пациентите е проявил "сериозен страничен ефект", без тогава да бъдат дадени повече подробности.

В Бразилия спряха временно изпитанията на китайска ваксина срещу COVID-19

От института "Бутантан" в Сао Пауло, който участва в разработването на ваксината в Бразилия, останали потресени от решението на доброволеца да сложи край на живота си малко след участието си в тестванията, но категорично заявиха, че между трагичния случай и ваксината няма абсолютно никаква връзка. Местната власт в града също подчерта, че е "невъзможно да се търси каквато и да е връзка между двете събития".

32-годишният мъж е бил намерен мъртъв в банята на апартемента си със спринцовка и няколко флакона с лекарства в близост до едната му ръка, съобщава информационният местен канал G1. Резултатите от аутопсията на младия мъж все още не са готови.

Болсонаро: Всички ще умрем, трябва да престанем да сме страна на п*дерасти

Директорът на института "Бутантан" Дивас Ковас призна пред медиите, че случилото се е огромна трагедия, но също така увери, че става дума за самоубийство, което дори ни най-малко не е свързано с ваксината и подчерта, че няма причина клиничните тествания да бъдат спирани.

Мъжът е починал, защото се е самоубил, а не заради неблагоприятен ефект от ваксината. Разбирате, че това са две различни неща, нали? Да, озадачени сме от решението на един толкова млад човек да посегне на живота си, но пак ще повторя, че ваксината няма нищо общо, коментира Ковас в телевизионно интервю, допълвайки, че има още над 10 000 доброволци от всякаква възраст, като има вероятност и някой друг да почине при всякакви обстоятелства.

Последвайте канала на

Novini.bg
18708 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.11 | 19:32

2
Гака е , като си биете ваксина срещу болест , която не съществува.

2020.11.11 | 20:19

3

2020.11.11 | 18:55

1
Да бе,вярваме.

Добави коментар

Водещи новини