Гватемалският президент преборил коронавируса

  • 06 октомври 2020 16:53

  • 306
  • 0
Гватемалският президент преборил коронавируса
© Pixabay

Гватемалският президент Алехандро Яматеи обяви, че се е възстановил от COVID-19, след като в продължение на повече от две седмици е имал леки симптоми на болестта, предаде ДПА. "През това време работех от вкъщи и се борех да оздравея, което, слава Богу, вече се случи", каза президентът във видеообръщение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

64-годишният лекар страда от множествена склероза, от високо кръвно налягане и има проблеми със сърцето. Той е с наднормено тегло и е бил пушач. Яматеи не влезе в болница. След като на 18 септември обяви, че се е заразил с коронавируса, той продължи да работи от разстояние и направи няколко видеообръщения, в които информираше за здравословното си състояние и правеше политически изявления.

На 1 октомври Гватемала отмени извънредното положение, което беше в сила от март, и отмени всички ограничения върху икономиката, но с условието да се спазват мерки за безопасност.

Доналд Тръмп напусна болницата и отпътува за Белия дом

Гватемалските власти са потвърдили от началото на пандемията общо над 94 000 коронавирусни инфекции и над 3000 смъртни случая.

Яматеи призова гражданите да не свалят гарда и предупреди, че "пандемията продължава". "Не пожелавам тази болест на никого, аз вече я преживях", каза той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини