Бразилският президент защити пред ООН политиката си за коронавируса и Амазония

  • 23 септември 2020 06:56

  • 469
  • 1
Бразилският президент защити пред ООН политиката си за коронавируса и Амазония
© Getty Images/Guliver

Бразилският президент Жаир Болсонаро защити пред ООН дискусионната си екологична политика и своята реакция на пандемията от новия коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Разпространява се фалшива информация и по двата въпроса, увери Болсонаро в речта, която произнесе по време на общополитическите дебати в рамките на годишната сесия на Общото събрание на световната организация.

Бразилският президент даде да се разбере, че показва "нулева толерантност към престъпленията срещу природата". Бразилия е мишена на "най-брутална дезинформационна кампания за Амазония и (блатистия район Пантанал)", зад която стоят "сенчести интереси" в страната, оплака се Болсонаро.

Бразилският президент защити и реакцията на своето правителство на пандемията от новия коронавирус, като обвини част от местните медии, че политизират въпроса и всяват паника. Здравните мерки не бива да бъдат в ущърб на заетостта, подчерта той и увери, че "няколко икономически мерки са предотвратили по-голямо бедствие".

Бразилия и Мексико обявиха хиляди нови заразени и стотици починали

Бразилия е с втората най-голяма смъртност от коронавируса и на трето място по брой заразени в света. Случаите на коронавирус в страната доближават 4,6 милиона, като над 138 хиляди души са починали, по последни данни на министерството на здравеопазването, цитирани от ТАСС и БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
469 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
в

2020.09.23 | 12:31

1
в бразилия е пълно с гета, където полицията не влиза. там периодично влизат с армията и стрелят на месо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини