Бразилският президент защити пред ООН политиката си за коронавируса и Амазония

Бразилският президент Жаир Болсонаро защити пред ООН дискусионната си екологична политика и своята реакция на пандемията от новия коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14210

Разпространява се фалшива информация и по двата въпроса, увери Болсонаро в речта, която произнесе по време на общополитическите дебати в рамките на годишната сесия на Общото събрание на световната организация.

Бразилският президент даде да се разбере, че показва "нулева толерантност към престъпленията срещу природата". Бразилия е мишена на "най-брутална дезинформационна кампания за Амазония и (блатистия район Пантанал)", зад която стоят "сенчести интереси" в страната, оплака се Болсонаро.

Бразилският президент защити и реакцията на своето правителство на пандемията от новия коронавирус, като обвини част от местните медии, че политизират въпроса и всяват паника. Здравните мерки не бива да бъдат в ущърб на заетостта, подчерта той и увери, че "няколко икономически мерки са предотвратили по-голямо бедствие".

Бразилия и Мексико обявиха хиляди нови заразени и стотици починали

Бразилия е с втората най-голяма смъртност от коронавируса и на трето място по брой заразени в света. Случаите на коронавирус в страната доближават 4,6 милиона, като над 138 хиляди души са починали, по последни данни на министерството на здравеопазването, цитирани от ТАСС и БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14210

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.23 | 12:31
    в бразилия е пълно с гета, където полицията не влиза. там периодично влизат с армията и стрелят на месо.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет