Ситуация с коронавируса в Латинска Америка е страшна

  • 14 август 2020 06:32

  • 2363
  • 0
Ситуация с коронавируса в Латинска Америка е страшна
© getty images

Бразилските власти съобщиха за 60 091 нови случая на зараза с коронавируса и за 1261 случая на смърт от Ковид-19 за последното денонощие, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В страната са регистрирани 3 224 876 случая на зараза от началото на пандемията. Починалите от COVID-19 са общо 105 463.

Във Венецуела властите съобщиха, че от COVID-19 е починал ръководителят на правителството на окръжния район Каракас и кмет на града, 70-годишният Дарио Вивас, който бе съюзник на президента Николас Мадуро, предадоха световните агенции. Вивас обяви на 19 юли, че е заразен с коронавируса.

Губернаторът на бразилския щат Сао Пауло е заразен с коронавирус

Във Венецуела има 29 088 случая на зараза и 247 случая на смърт от COVID-19, според официалните данни.

Перу премина границата на 25 000 починали от COVID-19 и на половин милион случая на зараза, предаде Франс прес.

Временната президентка на Боливия Янине Анес пък обнародва закон, който установява срок до 18 октомври за произвеждане на изборите в страната, предадоха световните агенции. Заради пандемията вотът, насрочен за 3 май, беше отложен за 6 септември, след което отново беше отложен. Това отлагане породи гнева на привържениците на сваления президент Ево Моралес, тъй като кандидатът, смятан за негов приемник - Луис Акре, е начело в допитванията пред центриста Карлос Меса и самата Анес, която е консерваторка. Заради отлагането на вота в страната бяха организирани пътни блокади, които затрудниха доставката на храни и медикаменти в разгара на пандемията.

В Мексико заразените с коронавируса са вече над 500 000, предаде Франс прес. Страната в партньорство с Аржентина и фармацевтичната компания Астра Зенека ще помогне за производството на ваксина срещу коронавируса, която би могла да бъде разпространена в региона следващата година, допълва Ройтерс. Първоначално ще бъдат произведени 150 милиона дози, като целта е накрая най-малко 400 милиона дози да бъдат раздадени в района.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини