Спипаха най-търсените изкусителки след години издирване

Никога не са действали сами, нито са импровизирали, тъй като всичко е било предварително планирано. Някои от техните удари са били обмисляни в продължение на месеци, за да са сигурни, че ще успеят. След години на преследване полицейските власти в Аржентина най-накрая успяха да заловят и арестуват т.нар. черни вдовици.

Престъпната групировка се състояла от четири жени – сестрите Синтия Новийо (на водещата снимка) и Макарена, тяхната доведена сестра Карен Ниева и общата им приятелка Памела Соса. В продължение на две години (между 2018 и 2020 г.) момичетата са изкушавали заможни мъже и футболисти, след което са ги дрогирали и ограбвали, в т.ч. луксозни коли, скъпи часовници и пари в размер на милиони долари. По информация на прокуратурата всяка една от тях си е сменяла името всеки път, когато е извършвала престъпление, като винаги са избирали едно измежду четирите имена – Мару, Мика, Камила или Мартина.

36-годишната Синтия Новио, или Мика, с чието име се е представяла пред набелязаните си жертви, може да се "похвали" с най-богат криминален стаж от останалите. На 8-и февруари 2019 г. местен съд я осъжда на осем месеца ефективен затвор заради шест грабежа, сред които и въоръжени.

Синтия Новийо по време на задържането си от полицейските власти миналия месец (Снимка: Полицейски департамен на Килмес)

Сега момичешката банда се изправя пред съда за това, че между 2018 и 2020 г. са обрали най-малко петима милионери чрез специфични техники на ухажване и прелъстяване. Всъщност основните им жертви са били най-вече мъже с големи финансови възможности, като запознанството им ставало или чрез социалните мрежи, или на живо. Веднъж клъвнала на въдицата, жертвата завеждала някое от момичетата в луксозните им вили, където след това били упоявани. В това време всяка една от тях действала светкавично бързо – взимала само тези вещи, които имали най-висока цена – бижута, златни часовници, редки антики, кюлчета, а понякога и автомобила в гаража.

Макарена и Карен Ниева също са сред задържаните (Фейсбук)

Последният удар на "Мика" и "Мару" е от 25-и май, когато оплитат в паяжините си известен шеф-готвач. Отивайки в жилището му, те го упояват по добре познатата схема, след което двете отмъкват близо 70 хил. долара в брой, два златни часовника, телефонът му, който е последен модел, и се измъкват с колата – Тойота Корола, която негов приятел му е дал назаем.

Очаква се скоро да бъде насрочена датата за делото срещу т.нар. черни вдовици.

Коментари

 1. 2020.08.06 | 14:22
  Да не би тези да са направили снимките на Баце?...
  1. 2020.08.06 | 15:39
   да муне ядеш к...ра на баце
  2. 2020.08.06 | 14:34
   Наистина такива боклуци като вас,са изперкали.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет