Колумбийският експрезидент Алваро Урибе даде положителен тест за коронавирус 

  • 06 август 2020 06:39

  • 374
  • 1
Колумбийският експрезидент Алваро Урибе даде положителен тест за коронавирус 
© Pixabay

Бившият президент на Колумбия Алваро Урибе, политически наставник на сегашния държавен глава Иван Дуке, е дал положителен резултат на тест за коронавируса, предаде Франс прес, като се позова на представител на партия на Урибе.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Агенцията отбеляза, че това става ден, след като във вторник Върховният съд нареди експрезидентът да бъде поставен под домашен арест.
Габриел Веласко от партия "Демократичен център" каза, че 68-годишният Урибе е заразен, но се чувства добре и няма изразени симптоми или затруднено дишане, посочва ДПА, цитирани от БТА.

Колумбийските медии започнаха да правят предложения за здравето на бившия президент (управлявал от 2002 до 2010 г.) още рано вчера, след като медицински екип бе забелязан да влиза в един от имотите му в департамент Кордоба, където той се намира сега.

Решението на съда да постави Урибе под домашен арест, докато се води разследване по дело, по което той е обвинен в подкупване на свидетели срещу опонент и в процедурна измама, предизвика във вторник политическо сътресение в Колумбия.

Заразените с коронавирус в Колумбия са вече над 276 хиляди

Урибе, който твърди, че е невинен и продължава да се ползва със силна народна подкрепа за строгата си политика срещу левите партизани, може да получи присъда до осем години затвор по това дело.

Според ТАСС, която се позовава на колумбийско радио, бившият президент е прекарал 13 дни в изолация в жилището си в Кордоба. Синовете на Урибе, Томас и Херонимо, също са заразени с коронавируса. По данни на здравните власти потвърдените случаи на коронавирус в Колумбия са близо 335 000, а починалите - 11 315.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2020.08.06 | 07:02

1
Кой знае и господарите какви нови методи за целенасочено заразяване имат. Нищо чудно да " инжектират" с лъч от космоса заразени частици спрямо когото искат и то по въздуха.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини