Бразилия съобщи за 57 152 нови случая на коронавирус и още 1437 починали

Заразените с новия коронавирус в Бразилия през последното денонощие са 57 152, с което регистрираните случаи в страната от началото на пандемията стават 2 859 073, съобщи вчера здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12520

По официални данни починалите от Ковид-19 в последните 24 часа са 1437 и общият брой на смъртните случаи нараства на 97 256. Бразилският Върховен съд постанови, че правителството на президента Жаир Болсонаро е длъжно да приеме мерки, които да спрат разпространението на коронавируса сред уязвимото коренно население, предаде БТА.

Съдът дава на правителството 30 дни да изготви план за намаляване на заплахата за индианските общности от заболяването Ковид-19, което може да унищожи някои племена.

Мерките трябва да включват санитарни прегради, които да пречат на външни лица да навлизат в защитените племенни територии, и поставяне в изолация на нарушителите, но съдът не нареди незабавно прогонване на незаконно действащите дървосекачи и миньори, които според индианските племенни вождове разпространяват вируса.

За последното денонощие в света са установени 220 хиляди новозаразени с коронавирус

Според най-голямата организация на туземните общности от Ковид-19 са починали 631 души от тези общности, а заразените сред наброяващото 850 000 души коренно население са 22 325. Случаи на коронавирус са установени в половината от населяващите Бразилия 300 племена.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12520

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет